středa 16. dubna 2014

Workshop a představení indického tance odissí

Sandhyadipa Kar
Workshop a představení indického tance odissí

12.-15.6.2014 v Praze
Přihlášky a vstupenky již v prodeji!
 

 
Studio ITAKA a tanečník a lektor orientálních tanců Michal Mach srdečně zvou všechny zájemce na workshop a představení indického klasického tance odissí.


Tento mimořádně působivý klasický indický tanec byl součástí sofistikovaných chrámových rituálů a je zobrazen na mnoha sochách a reliéfech indických chrámů. Odissí je někdy považován za tanec spojující v sobě to nejlepší ze severoindické a jihoindické tradice.


Workshop je vzácnou příležitostí osvojit si jeho základy u renomované tanečnice, lektorky a nejlepší žačky proslulých mistrů tohoto tanečního umění. Pokud vás zajímá indická kultura, tanec, nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, tento workshop je přesně pro Vás!


Studijní skupina
Získané znalosti bude možné dále rozvíjet při navazujících setkáních skupiny pod vedením Michala Macha. Další workshop s indickou lektorkou bude následovat za rok.

Představení a přednáška
Kromě workshopu se můžete těšit i na večerní představení odissí v podání Sandhyadipy Kar a na úvodní přednášku Michala Macha o historickém a kulturním kontextu indického tance.

Sandhyadipa Kar
Sandhyadipa Kar studium odissí započala v roce 1982 u významného představitele a obroditele tohoto tance, Guru Shri Kelucharan Mohapatry, držitele jednoho z nejvyšších indických státních ocenění „Padma Vibhůšan“. Sandhyadipa se postupně stala jednou z jeho nejlepších žaček. Na svých turné navštívila již mnoho zemí. Letos přijíždí do Prahy podruhé, tentokrát s cílem založit zde stálou skupinu, která bude své znalosti odissí postupně rozvíjet.
Michal Mach
Michal Mach je tanečník a lektor indického tance bharatanátyam, balijského klasického tance, baletu a jógy. Je absolventem osmileté taneční konzervatoře v Praze. Učitelství jógy vystudoval v rámci postgraduálního studia na VŠ v Indii (Kaivalyadhama, Lonavla). Balijský tanec studoval v rámci ročního stipendia na ostrově Bali (Institut Seni Indonesia, Denpasar).


Představení a přednáška - Čt 12.6. 2014
- 18.00 – 19.30 hod. / přednáška
- 20.00 – 21.00 hod. / představení

Cena:
Místa k sezení 430,- Kč
Sezení na polštářcích nebo stání 250,- Kč
Cena pro účastníky workshopu 290,- Kč


2. Představení - Ne 15.6.2014

Cena:
Místa k sezení 390,- Kč
Sezení na polštářcích nebo stání 150,- Kč
Cena pro účastníky workshop 290,- Kč


Workshop - Pá 13.6. - Ne 15.6.

- Pá 13.6. 14.00 - 17.00 hod.
- So 14.6. 10.00 - 17.00 hod.
- Ne 15.6. 10.00 - 17.00 hod.

Celkový počet hodin výuky: 15h

Max. kapacita worshopu20 lidí (registrujte se včas)
Cena: 3500 Kč

- Překlad workshopu do ČJ zajištěn

Místo konání: Studio Itaka, Korunní 35, Praha 2

Možnost přespání ve studiu Itaka: 100,- za noc. Sprchy a jednoduché karimatky k dispozici. V případě zájmu se prosím nahlaste předem.

Registrace:
Registrujte se přes tento on-line formulář, ve kterém najdete ceny i postup: http://sandy.formees.com/f/registrace/#.Uxhch5FfcYU.facebook

Facebook:
Na Facebooku je založena stránka "Odissi dance in Praguehttps://www.facebook.com/odissi.dance.Prague , kde o tomto tanci průběžně informujeme a kde také v událostech uživatelé najdou informace o workshopu i představení. Najdete zde také zajímavý rozhovor se Sandhyadipou.


V případě jakéhokoli dotazu volejte na 605 86 87 46.

Těšíme se na vás!

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Aktualizace: 2.představení rušíme a od začátku června nabízíme vstupenky na představení a přednášku 12.6. za nižší cenu 290 Kč. Máme volná místa a je škoda, aby zůstala nevyužitá. Odissi a jeho příběh jsou opravdu zajímavé.

    OdpovědětVymazat